Lisätietoja

KOKEELLISET PELIT

Sana ”peli” ei enää 2020-luvulle tultaessa tarkoita sitä, mihin olemme tottuneet. Se on laaja kattotermi, jonka alle mahtuu niin miljoonia maksavia viihdeproduktioita kuin vaikeasti määriteltäviä interaktiivisia teoksia.

Valtavirran ulkopuolella toimivat kehittäjät käyttävät vuorovaikutteisuutta uusilla tavoilla ja käsittelevät aiheita, joita emme yleensä yhdistä pelimuotoon. Miten lähestyä tällaisia hämärärajaisia teoksia, jos niitä ei voi arvottaa vanhoilla kriteereillä? Mitä annettavaa niillä on? Mitä ne ylipäätään ovat?

Kokeelliset pelit on kirjoitussarja, joka pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin.

Syyskuusta 2020 toukokuuhun 2021 asti julkaisen tällä sivulla kahdesti kuussa yhtä kokeellista pelintekijää tai tekijäkollektiivia käsittelevän tekstin. Syksyllä 2021 niistä tulee koottu, editoitu e-kirja.

Sekä kirjoitussarja että tuleva e-kirja ovat saatavilla ilmaiseksi, että niihin olisi helppo pääsy kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Työn on rahoittanut Koneen Säätiö.

ALEKSANDR MANZOS

Olen kirjoittanut peleistä yli kymmenen vuoden ajan, toiminut pitkään Pelit-lehden avustajana ja tehnyt neljä peliaiheista kirjaa. Kirjat ovat: Kaikkien aikojen pelit (2017), Pelit elämän peilinä (2018), Pelien äärettömät maailmat (2020, yhdessä Tuukka Hämäläisen kanssa) ja Suuri pelikirja (2020).

Oma sivuni löytyy täältä. Minua voi seurata Instagramissa ja Twitterissä.